Tai ainakaan melkein aina. Odotettiin innolla Ainon alkavia juoksuja, sulhanen katsottu valmiiksi ja vain silmäpeilaus edessä. Muodollisuuden vuoksi sinne sit mentiin, olihan silmät peilattu terveiksi kerran aiemmin. Aikamoinen shokki oli kun tohtori setä ilmoitti, hyvin rauhallisella äänellä, että koirallasi on alkava kaihi. Meikäläinen siihen, yhtä rauhallisesti, et MITÄ????

Joo, kyllähän sitä ihmetteli kun peilaa ja peilaa, sit vielä peilaa uudelleen molemmat silmät. Totesi vaan, et hätäisesti jos olisi tehty, ei olisi huomattu, sen verran pienet ovat kaihin alut molemmissa silmissä.
Virallinen nimi, kortikaalinen katarakta, eikä pitäisi vaikuttaa koiran elämään millään tavalla, kiitos siitä.

Suunnitelmat eivät siis Ainon kohdalla tule toteutumaan, ainakaan pentujen suhteen Otsan rypistys. Neiti tulee siis olemaan kotisesse, on ollut tähänkin saakka.

Olen purpattanut aiemminkin ihmisten piittaamattomuudesta rodun sairauksia kohtaan, varsinkin jalostuksessa. Tämä Ainon uutinen ei varmaan joidenkin kohdalla olisi estänyt sen jalostuskäyttöä. Onhan noita sairaaksi peilattuja ja täysin peilaamattomiakin koira käytetty surutta jalostukseen. Onhan se fakta, tieto lisää tuskaa, oli nimittäin varsin tuskainen olo keskiviikko aamuna kun sieltä tohtorin luota kotiin ajelin.

Valoa näkyy kuitenkin tunnelin päässä, ja perjantaina se valo tulee kotiin Silmänisku