Tämän kesän näytelmät on sit näytelty. Ristiinassa käytiin heinäkuun viimeisenä päivänä kera Lissu ja Hillan. Sinne oli ilmoitettu komea määrä pemuja, peräti 26. Mutta tuomarimuutoksen myötä määrä karsiutui 11. Tuomari pahoittelikin osallistujien määrää, varsinkin valioluokissa. Mutta meillä mennään kun on kerta maksettu. Lissu ROP PEN ja Hilla sai peräti toisen H;n mutta aivan syystä, peräpää niin köyryssä kun vaan voi olla vajaan vuoden ikäisellä pemuneidiltä Otsan rypistys. Nyt hän jää kasvamaan ja toiveissa olisi ensi vuonna jatkaa tätä ihanaa näyttelyharrastusta hänen osaltaan.

Seuraava koitos oli Kuopion 2 KV näyttelyä aivan elokuun alussa. Lissukka oli totaalisen karvaton, ei edes pöksyjä neiti omistanut. Mutta rohkea rokan syö, eikä tuo karvan puute liikkeisiin vaikuttanut, mutta se lämpö kylläkin. Molempina päivinä yli +30C, koirille aika rankkaa, itse kyllä pärjäsin, vettä kului jonkin verran.
Niin ne liikkeet, molempien päivien tuomarit kehuivat Lissun liikkeitä, ja onhan ne ihan kivat. Lissun korvia myös kommentoitiin, niin muiden esittäjien kuin tuomarienkin mielestä ne olivat vallan ihastuttavat tummine reunoineenPusu.

1281873652_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tulokset siis La, JUN ERI2 ja Su, JUN EH3, varsin mukavat arvostelut noinkin vähällä karvamäärällä.

Olin myös kehätoimitsijana elokuun eka päivänä Joensuussa noutajien erkkarissa, kultaisten noutajien kehässä. Meillä oli vallan mainio persoona tuomarina Englannista. Päivä kului kirjoitellessa hänen sanelujaan ja jutellessa niitä näitä hänen kanssaan. Oli mukava huomata että monta kertaa valitsin oman suosikkini jonka myös hän sijoitti luokassaan, en ehkä sittenkään ole aivan tumpelo koiraa katsoessani, vaikka en kyllä kultsia kovin hyvin tunnekaan. 

Karvat on meillä pudoteltu varsin totaalisesti kaikilla koirilla. Aino päätti myös liittyä joukkoon ja pudottaa viimeisiä tuppojaan juoksujen edellä. Lissu aloitti ensimmäiset juoksunsa muutama päivä siitä kun oli täyttänyt 9kk, Lettu pari päivää myöhemmin.

Letun kuulumiset vielä. Mukavasti on neidin elämä nyt mennyt. Kylälläkin ollaan lenkkeilty ilman mitään mainittavaa käytöksessä. Ollaan käyty uimassa mutta nyt sekin jää kun viime kerralla rannassa käydessämme jäi uinnit väliin sinilevän ilmestyttyä veteen. Metsässä kuuluu myös ampumaradalta pauke, eikä sekään enää häiritse lenkkeilyämme. Naapurit remontoi ja aamulla heittelivät rojuja ikkunasta, aikamoinen pauke syntyy kun lautoja ja levyjä pamahtaa maahan, mutta ei mitään reaktoita aiheuttanut. Alkaa olla Letun elämä entisellään.

Luckyn export pedigree saapui ja herra on nyt rekisteröity myös Suomen kennelliittoon Cool eli näyttelyyn päästään syksyllä. Tässä on aikaa harjoitella käymällä muutama match show. Yksi on jo takana, sinisten pentujen 2, ja käytös oli aivan hienoa.