Syntymäpäivien merkeissä alkoi tämäkin kuukausi, ensimmäinen juhlija oli Iina joka saavutti kunnioitettavan 8 vuoden iän 3.2.12
Ajankohtaista kuvaa ei mummelista ole, omaa laiskuuttani, en ole kameraa ottanut mukaan kun katsomassa käynyt :/
Katsotaan jos Iina sen verran hoikistuu että Joensuun näyttelyyn keväällä pääsisi veteraani luokkaan.


Puksipuun Bubble Bobble "Iina"  (kuvassa 2v.)

Aikku ainokainen vietti myös synttäreitään 26.2.12 ajankohtainen kuva otettiin neidistä kun on tässä kotona nenän alla jatkuvasti ;)


Annline's Pearl of Design "Aino" 6v.

Talven viimeinen näyttely käytiin näyttelemässä Tuusniemellä. Mukana omien, Hemin ja Luckyn lisäksi oli, Milo, kera Helga-Maijan ja Jari ajoi Heinävedeltä jotta pikku Manna pääsi ihka ensimmäiseen näyttelyynsä.


Ei pöllömpi päivä ollutkaan., eikä niin kylmä kuin mitä siellä käydessä on joskus ollut.
Lucky, Agicor Lucky Luke, AVO ERI2, SA
Milo, Annline's Be My True Love, AVO EH3
Manna, Nomparellin Facetious, JUN ERI2
Helmi, Puksipuun Samba Sangria, PN4 & ROP-VET
Jokaisen arvostelussa oli erinomiasta, erittäin hyvää, ja hyvää, joten tuomari arvosteli koirat laidasta laitaan ;) 
 


Nomparellin Facetious, "Manna" 11½kk.

Helmistä ja Luckysta en viitsi kuvia tänne laittaa, eivät ole muuttuneet sit viime kuvausten ;)

 

Kevättä odotellessa ajatuksia on monenmoista mutta tällä hetkellä mietin rotuyhdistyksen vuosikokousta ja että taas jää menemättä, ei kertakaikkiaan ole mahdollista ajella sinne ja takaisin näillä bensan hinnoilla. Miksi, jos siellä on äänestys, voisi äänestää valtakirjalla tai netissä. Kuinka moni jäsen pääsee sinne saakka lähtemään, varsinkin jos asuu hyvänmatkaa kehäkolmosen pohjoispuolella ja matkaa saattaa kertyä yli 500km jo yhteen suuntaan. Kaikilla pitäisi olla mahdollisuus äänestää, varsinkin kun on aihe mikä jakaa mielipiteitä niin vahvasti. Miksi kaikki kokoukset ovat etelä suomessa, Jyväskylä olisi jo meikäläisen mentävä matka jo lompakkoakin ajatellen.

Ja äänestyksen aihe, sehän on mennäänkö PEVISAan!! Mielestäni kirjoitin oikein vaikka joidenkin mielestä sana on joudutaan. Monenlaisia mielipiteitä ko. asia nostattaa puolesta ja vastaan. Itse en lainkaan ymmärrä sitä PEVISA vastaisuutta, sehän on perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustus ohjelma. Mitä pahaa siinä on?? 
Luulisi että kaikki kasvattajat haluavat panostaa mahdollisimman terveesen pentueeseen ja ovat ottaneet selvää oman koiran ja sen tulevan "puolisonkin" terveydestä.

Esim. itsellä D/D lonkkainen narttu enkä millään voisi kuvitella että olisin sen astuttanut tutkimattomalla, vaikka uroksen omistaja miten kehuu että eihän se ole milloinkaan lonkkiaan oireillut. Ei ole Ainokaan lonkkiaan oireillut vaikka kyllä D;t ovat.

Rodun JTO;ssa on terveystutkimuksia koskeva tavoite ja oletushan on, jos niitä tavoitteita EI saavuteta tietyssä ajassa, seuraava askel on tämä pelätty ja parjattu PEVISA.
Henkilökohtaisesti kannatan vaihotehtoa jossa ei ole raja-arvoja, silloin olisi kaikkien oma päätös millaisilla koirilla pentuja teettää, mutta se näkyisi kaikille koiranetissä. Omantunnon kysymys siis. 
Joskus vuosia sitten erehdyin kysymään miksi rotua ei voisi PEVISAan viedä,  sanottiin että silloin syrjittäisi heitä jotka eivät halua koiriaan tutkia. Siis haloo, eihän tässä ole syrjimisestä kyse, vai onko.... koska mitään koiraa ei pois-suljettasi jalostuksesta.

Olen varmaan itsekäs PEVISAn suhteen, silloin olisi paljon enemmän jalostusmateriaalia omille koirille koska minulla tutkittu menee aina tutkimattoman edelle. Itsellä ei tule olemaan ongelmaa koska kaikki jalostuskoirani olen tutkinut ja seuraava sukupolvi on jo neljäs.