Jokainen synnytys on jännittävä tapahtuma eikä Lissunkaan synnytys ollut poikkeus. Vapaat alkoivat perjantaina 13 päivä ja olin kuin ensimmäistä pentuettaan odottava kasvattaja, odotin että se alkaisi minulle sopivana ajankohtana blush.

Kyllä ne lämmöt laskivatkin silloin perjantaina iltapäivällä ja innoissani odotin että vuorokauden sisällä meillä olisi pentuja. No avautumisvaihe alkoi ja kesti ja kesti ja kesti. Soitto elänlääkärille lauantaina klo 15 ja ohjeistus kalkkia annetaan nyt ja uudestaan myöhemmin jos eka piikki ei tuota tulosta. Ei tuottanut toka piikkikään tulosta, supistuksia oli kyllä mutta ne kestivät vain muutamia minuutteja. Kohdunsuu oli auki ja kun oikein sormella kurkotti, pennun nenä tuntui mutta kaukana, eikä se sieltä ylemmäksi tullut. Tässä vaiheessa kello oli jo 20 joten Lissu kyytiin ja lääkäriin, joka totesi saman kuin minä että kyllä sen pennun pitäisi olla huomattavasti lähempänä kohdunsuuta kuin mitä se oli. Lissu oli jo aivan poikki valvottuaan edellisen yön kokonaan ja helpotus oli kun nukkumaan pääsi, joskin piikin voimalla.

Ensimmäinen pentu oli poika ja oli Kirsillä melkoinen suoritus että sai niin pienestä aukosta (kertaalleen suurennettu) niin ison pojan tulemaan. Siunailtiin porukalla miten iso pentu mutta seuraava oli vielä isompi tyttö. Viimeinen pentu oli poika joka hipoi sisarusten painoa ja hävisi vain muutamalla grammalla. Eli, poika 332g, tyttö 342g ja poika 330g + helevetin paljon vettä joka lainehti lissun alle siinä leikkauspöydällä, oli pennuilla varsinainen uima-allas ollut lekotella.
Pennut syntyivät 14.4. klo 21.15 - 21.30.


Kotona ollaan ja maitobaari ahkerassa käytössä.Järjestyksessä, Tellu, Teuvo ja Taito, pitää pennuilla olla "työnimet"
Äitiys on lähtenyt käyntiin hyvin, mitä nyt ensimmäinen yö oli hieman vaikea kivuista ja hämmennyksestä johtuen.


Lissu saa levätä pari vuotta enen seuraavaa koitosta, sen verran oli kohtu venynyt että en kohtakaan laita samanlaiselle koetukselle.